Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

maandag 2 juni 2008

12de 'Gentse' boekentocht

Zaterdag was het opendeurdag op de school van mijn vrouw Joke in Gentbrugge. Ideale gelegenheid dus om in Gent af te spreken en een paar boekecafeetjes te bezoeken.

De 12e boekentocht startte met wat vertraging aangezien de heer Jef Colruyt besloten had om zijn personeel te plezieren met 25% korting op alle wijnen. En aangezien mede boekerijder Johan personeel is, lieten we deze kans niet onbenut (zie foto).

Onze koffer volgeladen met wijn ging onze tocht richting 't Oud Cambridge. We kenden dit café al van vroeger, maar toen waren we nog geen boekerijders ;-). Het moet toegegeven worden: 'den boek' heeft zo zijn voordelen. Zo mochten we van de patron eens achter de toog gaan om te poseren voor een foto en hield hij zijn keuken speciaal voor mijn vrouw Joke (die ondertussen iets later dan gepland gedaan had met werken op de opendeurdag) langer open.

(op de foto: mede boekerijder Johan en ikzelf achter de toog van 't Oud Cambridge)

Tussen 't Oud Cambridge en de geplande film in Gent dachten we nog vlug een bezoekje te brengen aan café Backdoor. Hier stonden we echter voor een gesloten deur, alhoewel het op onze horloges toch al voorbij negen was.

(op de foto: de boekrijders voor een gesloten (back)door)

Dan maar naar café Den Hemel (niet ver van Decascoop), het moeten niet altijd café's vanuit den boek zijn ;-). De bierkaart mag hier trouwens gezien worden, vandaar mijn keuze voor de 'wisselkraan', op dit moment een Watou Kapittelbier.

(op de foto: een overheerlijk Kapittelbier terwijl mijn vrouw Joke 'den boek' bestudeert)

Na zowat de slechtste film van de laatste 20 jaar gezien te hebben (Indiana Jones 4) probeerden we nogmaals café Backdoor dat nu toch al bleek zijn deuren geopend te hebben. Mijn vrouw Joke was echter zwaar oververmoeid zodat we het maar bij 1 consumptie hielden.

(op de foto: een oververmoeide boekerijdster met de onvermoeibare boekerijder ;-) )

Nochtans was het café de moeite waard. Rock&Roll uit 'mijnen tijd' en een gezellige inrichting waar je niet op uitgekeken geraakt. Een café dat zeker en vast de boekerijders nogmaals zal mogen verwachten ;-)

Geen opmerkingen:

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)