Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

zondag 27 april 2008

vijfde boekentocht - Gasthof Affligem (Meldert)



Gasthof Affligem kreeg vandaag de eer te beurt om 'lucky number 13' te worden.





Om het niet verwarrender te kunnen maken: Gasthof Affligem is gelegen aan de abdij van Affligem maar ligt op grondgebied Meldert, eigenlijk een deelgemeente van Aalst.

Op een zonovergoten terras genoten mijn vrouw Joke en ik van een dorstlessende blonde Affligem. Vriendelijke bediening en een schitterende locatie kregen we er gratis bij ;-).

zaterdag 26 april 2008

vierde boekentocht


Zaterdagmorgen moest ik al vroeg uit de veren om mijn vrouw te gaan afzetten in Gent waar zij vertrok op 'team-building weekend'.

Mede boekerijder Johan en ikzelf besloten om dan maar zelf ook wat aan teambuilding te doen en Gent weer te gaan verkennen.

Aangezien mijn vrouw haar school zich op de Coupure bevindt, konden we meteen beginnen in drankencentrale De Hopduvel aan de overkant. Hier maakte ik van de gelegenheid gebruik om een magnumfles blauwe Chimay en een Deus champagnebier in te slaan.

Vandaar ging het richting Merelbeke-Munte waar we genoten van de frissen boerenlucht op het terrasje van de Afspanning Oud Munte. Ook onze Rodenbach en Coninck mochten natuurlijk niet ontbreken ;-)

(op de foto: ikzelf genietend van een Rodenbach)













(op de foto: mede-boekerijder Johan op zoek naar het volgend café)














Een leuke bijkomstigheid van den boek is dat je op plaatsen terecht komt waar je anders nooit ofte nooit zou komen, zoals bv. 'the middle of nowhere' ;-) (zie foto bovenaan). Plezant!

We hadden nog wat tijd over dus besloten we nog vlug langs te gaan bij Surprise in Herdersem (Aalst). Dit is waarschijnlijk de ontdekking van het jaar!

Veruit de meest sympathieke en goedlachse cafébaas-drankenhandelaar van het land die ons heel wat wist te vertellen over allerlei soorten bier (altijd met de nodige kwinkslagen). In plaats van de Petrus bood hij ons een St. Bernardus van het vat aan: uniek in België!

Er volgden nog wat consumpties en door al die gezelligheid vergaten we zelfs foto's te nemen. Ge moet niet vragen ;-).

Totaal staat dus voorlopig op 12 (en 1 drankencentrale).

derde boekentocht

Vrijdagavond werd ik verwacht voor een wijndegustatie in Zwijnaarde (tussen haakjes: ik volg ook de opleiding tot sommelier: zie: wijnproeven.blogspot.com). Van de gelegenheid dus geprofiteerd om een paar cafeetjes te doen in het gentse.


Het eerste was De Gloriette in Drongen. We waren hier niet de enigen met den boek. Ook Eddy en Sonja zaten hier. De bediening verliep in het begin wat stroef maar vanaf dat de huisbazin wist dat we boekerijders waren veranderde de stemming en werd het al heel wat gezelliger. We genoten volmondig van ons 'Drongens Plezierke'. (op de foto: mede-boekerijder Johan met zijn plezierke)



Na de wijndegustatie vertrokken we naar Gent richting Watersportbaan. In "De Sport K.R.S.G" zijn er volop verbouwingen aan de gang wat tot surrealistische taferelen leidt. Zo stond bijvoorbeeld de biljarttafel op het terras. De huisbazin moest nog het systeem van het boekenrijden worden uitgelegd. Ze dacht namelijk dat men enkel een gratis consumptie kreeg wanneer men ook een boek kocht. Na het oplossen van dit misverstand kregen we dan toch onze Augustijn. (op de foto: Johan en ikzelf op het surrealistisch terras)

Hierna ging het terug richting Aalst en maakten we van de gelegenheid gebruik om in Melle binnen te springen in 't Ol van Pluto. Leuke cafébaas met wie we een gezellige babbel hadden en genoten van ons (toepasselijk) Slaapmutske. (op de foto: mede-boekerijder Johan en mijn vrouw Joke)


Hiermee staat het totaal op 10.

tweede boekentocht

Woensdagnamiddag betekent vrijaf voor mij en mijn vrouw (beide werkzaam in het onderwijs) en dus ideaal om een aantal cafeetjes uit den boek te doen.

Het eerste was 't Apostelken. Uitstekend biercafé met heel veel speciale biertjes en een heel vriendelijke bediening. Het bier van de maand was Duivelsbier; Lekker!

Tweede was The Music Club. Nieuw in het boek maar zijn plaats meer dan waard. Als stamgast ben ik hier geen onbekende voor Dominique, de cafébaas. Hij trakteerde me dan ook op een 'specialeken': een Rochefort. Nu niet gaan hopen dat iedereen dat hier gaat krijgen hé ;-).

In totaal dus al 7 stempels.

woensdag 23 april 2008

eerste boekentocht

Sinds gisteren is het boek van Bob Hendrickx beschikbaar hier in Aalst en we zijn er meteen al stevig ingevlogen...

Het drong al vlug tot ons door dat we ons fototoestel vergeten waren, vandaar deze ene keer geen foto's. Het is wel de bedoeling onze uitstapjes te documenteren met het nodige beeldmateriaal ;-).

Ik schafte mijn exemplaar van het boek aan in café Cognac op de grote markt van Aalst. Een gezellig café zondermeer. Wel geen zon op het terras (ideaal voor de té hete zomerdagen).

Vandaar ging het naar café de zevende hemel (Pontstraat, Aalst). Dit café gekend en geroemd vanwege de verfijnde bierkaart is geen onbekende voor ons. Een Tripel Karmeliet ging er wel in en de tweede kregen we gratis.

Hierna richting Impe, café de Oude Mol. Een gezellig volkscafé met de obligate biljarttafel en stamgasten die rechtstreeks van hun bouwwerf kwamen afzakken. Leuke babbel gehad en genoten van de erg vriendelijke bediening.

Onze chauffeur besloot het wat rustiger aan te doen (de Flor indachtig) en in het volgende café begon hij met een cola. Dat was in Erpe-Mere, café The Maxx. Ook hier terug een gezellig volkscafeetje zondermeer met de vaste stamgasten aan de toog. Uitstekende bediening en een lekkere gratis tweede consumptie: Petrus Oud Bruin.

Het avondmaal was weggelegd voor café The Fox aan 'den haring' in Aalst. Beetje aan de prijzige kant en het eten was niet overdreven (zowel qua porties als qua smaak). Ook de bediening liet in het begin wat te wensen over maar dat verbeterde eens hij zag dat we met 'den boek' op stap waren (al was het zelfs dan ook nog niet om over naar huis te schrijven).

Zeven uur op zwier en vijf stempels, niet slecht als begin. Maar toen was het wel tijd om naar huis te gaan... ;-)

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)