Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

woensdag 23 april 2008

eerste boekentocht

Sinds gisteren is het boek van Bob Hendrickx beschikbaar hier in Aalst en we zijn er meteen al stevig ingevlogen...

Het drong al vlug tot ons door dat we ons fototoestel vergeten waren, vandaar deze ene keer geen foto's. Het is wel de bedoeling onze uitstapjes te documenteren met het nodige beeldmateriaal ;-).

Ik schafte mijn exemplaar van het boek aan in café Cognac op de grote markt van Aalst. Een gezellig café zondermeer. Wel geen zon op het terras (ideaal voor de té hete zomerdagen).

Vandaar ging het naar café de zevende hemel (Pontstraat, Aalst). Dit café gekend en geroemd vanwege de verfijnde bierkaart is geen onbekende voor ons. Een Tripel Karmeliet ging er wel in en de tweede kregen we gratis.

Hierna richting Impe, café de Oude Mol. Een gezellig volkscafé met de obligate biljarttafel en stamgasten die rechtstreeks van hun bouwwerf kwamen afzakken. Leuke babbel gehad en genoten van de erg vriendelijke bediening.

Onze chauffeur besloot het wat rustiger aan te doen (de Flor indachtig) en in het volgende café begon hij met een cola. Dat was in Erpe-Mere, café The Maxx. Ook hier terug een gezellig volkscafeetje zondermeer met de vaste stamgasten aan de toog. Uitstekende bediening en een lekkere gratis tweede consumptie: Petrus Oud Bruin.

Het avondmaal was weggelegd voor café The Fox aan 'den haring' in Aalst. Beetje aan de prijzige kant en het eten was niet overdreven (zowel qua porties als qua smaak). Ook de bediening liet in het begin wat te wensen over maar dat verbeterde eens hij zag dat we met 'den boek' op stap waren (al was het zelfs dan ook nog niet om over naar huis te schrijven).

Zeven uur op zwier en vijf stempels, niet slecht als begin. Maar toen was het wel tijd om naar huis te gaan... ;-)

Geen opmerkingen:

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)