Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

zaterdag 26 april 2008

derde boekentocht

Vrijdagavond werd ik verwacht voor een wijndegustatie in Zwijnaarde (tussen haakjes: ik volg ook de opleiding tot sommelier: zie: wijnproeven.blogspot.com). Van de gelegenheid dus geprofiteerd om een paar cafeetjes te doen in het gentse.


Het eerste was De Gloriette in Drongen. We waren hier niet de enigen met den boek. Ook Eddy en Sonja zaten hier. De bediening verliep in het begin wat stroef maar vanaf dat de huisbazin wist dat we boekerijders waren veranderde de stemming en werd het al heel wat gezelliger. We genoten volmondig van ons 'Drongens Plezierke'. (op de foto: mede-boekerijder Johan met zijn plezierke)



Na de wijndegustatie vertrokken we naar Gent richting Watersportbaan. In "De Sport K.R.S.G" zijn er volop verbouwingen aan de gang wat tot surrealistische taferelen leidt. Zo stond bijvoorbeeld de biljarttafel op het terras. De huisbazin moest nog het systeem van het boekenrijden worden uitgelegd. Ze dacht namelijk dat men enkel een gratis consumptie kreeg wanneer men ook een boek kocht. Na het oplossen van dit misverstand kregen we dan toch onze Augustijn. (op de foto: Johan en ikzelf op het surrealistisch terras)

Hierna ging het terug richting Aalst en maakten we van de gelegenheid gebruik om in Melle binnen te springen in 't Ol van Pluto. Leuke cafébaas met wie we een gezellige babbel hadden en genoten van ons (toepasselijk) Slaapmutske. (op de foto: mede-boekerijder Johan en mijn vrouw Joke)


Hiermee staat het totaal op 10.

Geen opmerkingen:

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)