Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

donderdag 29 mei 2008

11de boekentocht - gezelligheid troef !

Op 20 mei besloten mede boekerijder Johan en ikzelf om onze 11de boekentocht te starten in Geraardsbergen. Met de 1 mei optocht hadden we deze gezellige gemeente al eens bezocht maar 'T Groot Kaffee was dan gesloten. Nu hadden we meer geluk.

Het moet zijn dat iemand de bazen al had verwittigd van onze komst want de Ename-leverancier stond toevallig met een nieuwe voorraad voor het café... (zie foto) ;-). Omdat het een eetcafé is en je binnen dus niet mag roken, kozen we ons een plaatsje uit op het terras. Traditioneel begin ik altijd met een witte van Hoegaarden wat uitstekend als aperitief kan dienen voor de (gratis van den boek) blonde Ename van 't vat. Meer dan een vriendelijke bediening valt er echter niet te vermelden, al is dat natuurlijk iets wat ik sowieso verwacht in elk café... Het was slechts een voorbode van wat nog komen zou ;-)


(op de foto: mede boekerijder Johan op terras van 'T Groot Kaffee)

Vandaar ging de route naar café De Paling in Sint-Lievens-Esse. In den boek wordt dit café gecatalogiseerd als een 'typisch Vlaams volkscafé' en ik kan het niet beter omschrijven. Een toffe bazin, veel en gezellig volk die zorgen voor de vlam in de pijp met de nodige pittige maar amusante cafédiscussies. Zou het iets te maken hebben met de meer dan democratische, ik noem het communistische, prijzen? Zeg zelf: € 1,10 voor een pintje, waar vind je dat nog?

Als tweede gratis consumptie koos ik een Arend. Moet eerlijk toegeven: dit is van het lekkerste bier dat ik de afgelopen jaren al gedronken heb. Een aangename ontdekking en verrassing! Zo goed dat ik er zelfs twee van dronk... ;-)
De bazin Patricia deed ons dan de gouden tip aan de hand om zeker café in 't Verval te gaan bezoeken. Dat kom je niet veel tegen ;-).

(op de foto: ikzelf in café De Paling)







Mede boekerijder Johan en ikzelf konden op weg ernaartoe onze artistieke talenten nog eens botvieren (zie de 'prijsvraag-film). Eenmaal aangekomen in het café wisten we meteen dat we goed zaten. Ze waren immers toevallig met andere stamgasten aan het praten over 'den boek'... Van timing gesproken ;-).



(op de foto: de uitbaters van café In 't Verval)

De uitbaters zijn een toonbeeld van hoe het zou moeten zijn: vriendelijk, goedlachs, humoristisch en een gedegen vakkenis wat hun bierkaart betreft. Daar kan Kevin nog iets van leren (zie Berlare) ;-). En nog meer toeval: bleek dat de stamgast naast mij net als ikzelf ook filosofie gestudeerd had. We gaan er hier geen tekeningske bij maken maar iedereen die al eens 2 filosofen met elkaar heeft horen praten kan er zich iets bij voorstellen ;-). Het symposium van Plato indachtig lieten we de Toria's (het 2e gratis boekbier) dan ook rijkelijk vloeien.

Het gegrol van onze magen maakte ons attent op het uur dat we allang uit het oog verloren hadden. Dan ook geen wonder dat de keuken van het Hof van Wenen in Herzele, waar we ons avondmaal gepland hadden, gesloten bleek te zijn toen we daar aankwamen. Spijtig, want uit vorig bezoek met den boek weten we dat het eten daar wel lekker is. Een Hoegaarden en een (gratis) De Rijck Special konden we wel nog krijgen ;-).

(op de foto: mede boekerijder Johan in een voor mezelf niet al te stabiel café Hof Ter Wenen)

Onze magen stuurden ons dan maar onder de nodige bedreigingen naar het pittakot dat ook al niet veel meer in huis bleek te hebben. Misschien geen kers op de taart maar dan toch de apotheose van een geslaagde boekentocht die het totaal op 34 stempels brengt.

winnaar van de prijsvraag

Westvleteren moet wel in de smaak liggen: zomaar eventjes een 30-tal mails gekregen die allen een gokje waagden.

Toegegeven het was niet makkelijk. Niemand heeft dan ook kunnen raden dat we hier op weg waren van café De Paling naar café in 't Verval en dat we dus tussen Sint-Lievens-Esse en Zottegem zaten. En voor diegenen die hier zouden beginnen discussiëren: neen, dat is niet het Pajottenland, noch de Scheldestreek, noch de Faluintjes en zeker niet het Ruhrgebied (zoals 1 iemand vernoemde) ;-).

Een Westvleteren drinkt men echter nooit alleen dus heb ik toch maar besloten om er één weg te geven aan de meest originele inzending. Marc Declercq wist me te vertellen dat dit gefilmd werd "in de auto van (mede boekerijder) Johan Hubloue vanop de passagierszetel". Ik bespaar jullie de volledige mail die meer dan een bladzijde lang was ;-). Marc is dus, en hopelijk is iedereen het daarmee eens, de terechte winnaar en mag zijn prijs (zie foto) eerstdaags komen afhalen (en ter plaatse leegdrinken) ;-)

Morgen: het verslag van de 11de boekentocht!

donderdag 22 mei 2008

voorsmaakje 11de boekentocht - The Movie

Zomaar eventjes 5 uur (!) 'uploadwerk' krijgen jullie hier gepresenteerd (slechte internetverbinding???) maar 't is zeker de moeite waard.

In vorige boekentochten vermeldde ik hier al dat Bob ons soms 'the middle of nowhere' laat zien, en dat is hier zeker ook het geval. Zelfs met een Global Pub System (GPS) is het al moeilijk. Vandaar dat de 'schokgevoelige' CD-speler van medeboekerijder Johan het soms wat laat afweten ;-).

Hier volgt het dan: "De boerenbuiten belevenissen van een boekerijder: The B-Movie" (3,5 min.)



We gaan er hier trouwens een prijsvraag aan verbinden: wie als eerste kan raden waar dit gefilmd is, mag bij mij thuis 1 flesje Westvleteren 8° of 12° (naar keuze) komen afhalen. Wie als eerste het juiste antwoord mailt (voor het echte verslag van de 11de boekentocht online staat uiteraard, anders is er niets aan hé), wint de prijs... Veel succes ;-)

"boekentocht-bis" - The Music Club

We waren het bijna vergeten maar gelukkig hielp mede-boekerijder Johan er mij aan te herinneren: vorige zaterdag voerden we een zogenaamde 'bis-boekentocht' uit. We bezochten namelijk een boekencafé voor de tweede maal. En dat wil al wat zeggen... ;-)

Na een vermoeiende werkdag (het was namelijk opendeurdag geweest op mijn werk) besloten we de avond in schoonheid te eindigen in één van mijn favoriete (stam)café's: The Music Club in de Kerkstraat te Aalst (tussen de Grote Markt en de St. Martinuskerk), ook wel gekend als het geboortehuis van priester Daens.

Ook Johan mocht hier van de patron Dominique zijn 'boekepint' inruilen voor een blauwe Chimay. 't Is niet voor iedereen weggelegd ;-). En ook voor 'partner in crime' en 'boekerijder in spe' Wim kon het allemaal niet op.

Een paar blauwe Chimays en zwarte gaten later konden we moe maar tevreden huiswaarts keren. Hieronder een paar wazige sfeerfoto's. De wazigheid is immers geheel te wijten aan de sfeer ;-).

boekerijder in spe: Wim

medeboekerijder Johan voor de ruil...


medeboekerijder Johan na de ruil (met een vinger van deze boekerijder voor de lens ;-) )

vrijdag 16 mei 2008

een tussendoortje: De Planck in Gent

De dertigste stempel is misschien ook een jubilee waard, maar het werd een tussendoortje. Daarom niet minder, integendeel.

Mijn vrouw Joke had een vergadering op haar werk en ik profiteerde ervan om haar te gaan afzetten (ze heeft immers nog altijd geen rijbewijs dus ze kan geen BOB laat staan FLOR spelen...).

Een uurtje de tijd betekent dus een bezoek aan een cafeetje uit 'den boek' in Gent. Het dichtste en meest aantrekkelijke leek me café De Planck. Geen onbekende want het is de overbekende 'boot' tegenover cinéma Decascoop. Toch was ik er de voorbije jaren slechts sporadisch eens binnen geweest.

(op de foto: de ingang van het terras van De Planck en hun suggesties van het moment (mei '08) )

De locatie is alvast uniek te noemen: midden in centrum Gent heeft me niet veel de kans om te genieten van zo'n 'rustige' omgeving. Spijtig dat die 'rustige' omgeving wat wordt teniet gedaan door de al te luide terrasmuziek die door hun luidsprekers galmt. Misschien wel mijn fout want ik had me dan ook erg dicht tegen die luidsprekers gezet, maar toch....

De bediening was foutloos maar niet meer dan dat. Geen extra vriendelijk woordje werd verwacht noch geplaatst. Bij het tonen van 'den boek' was er toch enige herkenning bespeurbaar: er werd meteen op gewezen dat ik het glas van het huisbier 'Plancksken' mee naar huis mocht nemen als souvenir (het, misschien minder bekende, 'laarsjesglas'). Leuk!

(op de foto: de auto van deze boekerijder aan 'den boot' café De Planck)

Als filmliefhebber zal ik hier in de toekomst nog wel enkele bezoeken afleggen. Maar om te zeggen dat je er speciaal zou moeten een omweg voor maken; dat is een ander (persoonlijke) z(sm)aak.... ;-)

dinsdag 13 mei 2008

update 10e boekentocht: de stadsfotgraaf

Toch enkele foto's die we de andere boekerijders niet willen onthouden: de foto's getrokken door de stadsfotograaf van Sint-Niklaas. Wie weet kom je ze wel tegen deze zomer in de brochure van de 'terrasjesdagen'... ;-)


Wel een kwaliteit van foto's die deze boekerijder niet aankan...

...maar deze boekerijder voelt zich toch wat gelukkiger op het terras van De Kardinaal dan foto's te moeten trekken in de blakende zomerzon... ;-)

Bij deze wens ik stadsfotograaf Paul De Malsche te bedanken voor zijn schitterende foto's.

Merci!

maandag 12 mei 2008

Tiende boekentocht: 'onzen eersten jubilee'

Het terraskesweer blijft duren, de boekentochten dus ook ;-).

Voor den 'tienden' boekentocht besloten we naar Stekene te rijden en daar kennis te gaan maken met een café dat ons op het lijf geschreven leek: café De Filosoof (mijn vrouw Joke en ikzelf hebben allebei filosofie gestudeerd, vandaar...).

(op de foto:
Frank en ikzelf in 'miami vice'-stijl aan de kerk van Stekene, in de verte mijn vrouw Joke)


Onderweg nog een prettige verrassing: toekomstige cafébaas Frank besloot ons gezelschap te houden. Op het terras genoten we dan ook van het heel lekkere huisbier: 't filosoofke. Amberkleurig en de juiste bitterheid om er op een zomerse dag van te genieten. Verder was de bediening echter niet om over naar huis te schrijven: koel en afstandelijk is eerder de omschrijving...








(op de foto: Frank en een 'filosoofke')

Vandaar ging het naar Speelhof, een 7-tal kilometer van de kerk van Stekene. Prachtig terras, vriendelijke 'oink' bediening ("inside boekerijders-joke") en een lekkere (gratis) Barbar: meer moet dat niet zijn.

(op de foto: mede boekerijder Johan en Frank krijgen hun Barbar op terras van Speelhof)

Na Stekene zowat gezien te hebben, ging het naar Sint-Niklaas. In de vorige editie stonden er een drietal cafeetjes in van Sint-Niklaas, nu maar één: De Kardinaal. Minder is echter niet slechter, integendeel. Het bierassortiment van De Kardinaal is ronduit indrukwekkend te noemen en de cafébaas is een erg sympathieke, vlotte en joviale bierkenner.

De eerste consumptie was hier voor mij een (met Frank gedeelde) 'Vin de Céréales'. Wie Rodenbach wat kent weet dat dit het topbier van de brouwerij is. Er worden dan ook slechts 10.000 flessen per jaar van gemaakt. Daarna nog genoten van een (gratis) donkere Floreffe. Dit terwijl we ook nog eens gevraagd werden om te poseren voor de huisfotograaf van de stad Sint-Niklaas die enkele foto's nam voor in de brochures van de 'terrasjesdagen'. Ja, ja, ge maakt wat mee met 'den boek'... ;-)

(op de foto: het gezelschap boekerijders op de foto met de stadsfotograaf van Sint-Niklaas op terras van De Kardinaal)

Omdat iedereen wat honger begon te krijgen en omdat ondertussen Jacoba (vrouw van cafébaas 'in spe' Frank) met de kindjes was aangekomen, besloten we om onze weg verder te zetten naar de Bokmolenhoeve in Lokeren.


Het eten was sober maar lekker, beter dat dan omgekeerd (veel maar slecht ;-) ). En de kinderen konden zozeer genieten van de speeltuin dat deze keer niet zijzelf maar wel wij ons best moesten doen om ze naar huis te krijgen ;-).
(op de foto: de boekerijders stillen hun honger)


Verzadigd en voldaan met nu al 29 stempels in den boek konden we dit zonovergoten pinksterweekend tevreden afsluiten.

negende boekentocht - Donk & Schelde

Frank Deboosere is ons echt goedgezind dezer dagen dus konden we er alweer van profiteren om te gaan genieten van wat kabbelend water en heerlijk gerstenat om ons te verfrissen (of was het nu omgekeerd? ;-))

Ditmaal geen 'bijna-donktocht'. Taverne - restaurant Elvira is immers gelegen aan het donkmeer zelf. Spijtig van de vele motortreffens die de gesprekken op bepaalde momenten bijna onmogelijk maken, maar de locatie maakt veel goed. Hier genoten we van een lekkere, frisse en typisch zomerse Rodenbach. Waarschijnlijk waren we ook hier weer de eersten met 'den boek' want we moesten hen eventjes nog het systeem uitleggen, zonder al teveel erg...



(op de foto: mijn vrouw Joke poserend voor taverne Elvira)



Vandaar te voet naar 'T Nieuw Paviljoen is slechts een tiental minuutjes . 'T Nieuw Paviljoen is gelegen rechtover de Donkkapel en (nog belangrijker) café De Bareldonkhoeve. Voor wie vroeger al boekerijder is geweest geen onbekende. Vergeleken met 'T Nieuw Paviljoen vind ik het persoonlijk spijtig dat De Bareldonkhoeve er niet meer in staat. ' T Nieuw Paviljoen is immers een café zondermeer. Geen speciale bierkaart, geen uitmuntende bediening, tja... De verrassing van de maand was hier een petje van 't café zelf waarmee mede boekerijder Johan wel enkele hilarische momenten wist te genereren.

(op de foto: hilarische mede boekerijder Johan met de 'verrassing van de maand' op zijn hoofd)



Ondertussen kwamen onze goede vrienden Frank en Jacoba ons vervoegen. De ronde buik op foto wordt in augustus mijn petekind en de andere ronde buik wordt op 27 juni cafébaas van een nieuw café in Aalst: café Ondineke (meer info volgt later nog zeker en vast). Nu is het wel kwestie van zich niet te vergissen van 'ronde buik' ;-)....












(op de foto: de toekomstige uitbaters van café Ondineke in Aalst: Frank en Jacoba)

Vandaar beslisten we met alle 'ronde buiken' nog een bezoekje te brengen aan 'T Veer in Schellebelle. Hier genoten we van een Rodenbach Grand Cru (ikzelf), een Duvel (ronde buik Frank) en een winterconinck (mede boekerijder Johan). Dit was voor onze 25ste stempel beslist een verademing na de vorige (ietwat teleurstellende) cafeetjes. Prachtige locatie, prachtig terras met kruiden en druivelaars en goede bediening. Meer moet dat niet zijn....

(op de foto: mijn vrouw Joke aan de 'groene' druivelaars op terras van 'T Veer)

Vermits Frank Deboosere blijft beloven, zijn we morgen terug op stap. Ditmaal voor ons eerste jubileum: de tiende boekentocht ;-).

(op de foto: 'de ronde tafel van de buiken' of 'de tafel van de ronde ridders' (van Erembodegem) of de tafel van de ronde-ridders-buiken ;-) op terras van 'T Veer in Schellebelle)

achtste boekentocht - de Dendertocht

Was het nu het mooie weer of was het de kermis die er voor iets tussen zat, maar het begin van onze achtste boekentocht begon in mineur.

Op aanraden van mede boekerijder Johan besloten mijn vrouw Joke en ik een bezoekje te brengen aan café Buscemi in Ninove. Johan had ons immers verteld over het 'meest prachtige terras' dat hij ooit op café had gezien. Groot was dan ook onze teleurstelling toen we vernamen dat we het terras niet mochten betreden omwille van reservaties en Ninove kermis. We hebben dan maar ons obligaat 'witteken' en gratis tweede consumptie (een Barbar) gedronken bij het 'geboenkeboenk' van de autoscooters. Mijn vrouw Joke heeft wel nog een glimp mogen opvangen van het terras dat inderdaad, volgens haar eigen zeggen, schitterend is. Ook de vriendelijkheid van de cafébaas is het vermelden waard maar kon toch niet verhinderen dat we met een ietswat teleurgesteld gevoel naar het volgende café trokken.











(op de foto: mijn vrouw Joke met een teleurgesteld gezicht bij het geboenkeboenk van de autoscooters)


De Dender volgend richting Aalst kwamen we terecht in de Heeren van Liedekercke. Vermits mede boekerijder Johan hier maar enkele honderden meters vandaan woont, besloot hij om ons hier te vergezellen.

De Heeren hebben nauwelijks nog wat uitleg nodig. De uitbater is de eerste (en naar mijn weten enige) 'magna cum laude' Orval ambassadeur in Vlaanderen. Op de bierkaart etaleert hij dan ook een staaltje van zijn uitgebreide bierkennis.

Enig minpuntje: bestel geen eten als je elders afspraken hebt. Wij bestelden onze 'Orvaliflette' om 18u en kregen het pas op de tafel om 18u45... Peter Goossens zou voor minder een restaurant afkeuren. Bovendien was het van smaak nogal te zout... De gratis ('van den boek') aperitiefhapjes vielen dan weer wel in de smaak: een vers aspergesoepje met een toastje van tonijn.

(op de foto: mede boekerijder Johan die zijn tong verbrandt aan de hete Orvaliflette en ikzelf)

Gezien het lange wachten op het eten, moesten we ons haasten om op tijd thuis te zijn (bezoek en wijndegustatie om 19u...). Café De Vrede in Denderleeuw aan de Dender zal dus voor een volgende keer zijn...

vrijdag 9 mei 2008

update zesde boekentocht: The Movie

Door wat technische problemen was het niet mogelijk om filmpjes op deze blog te zetten. Daar komt vanaf nu verandering in.

Tijdens de zesde boekentocht in Geraardsbergen maakten we iets ongezien mee: terwijl we in het café Mart&co zaten, was datzelfde café een nieuwsitem op het VRT-journaal. Van toeval gesproken.

Hieronder dus: "Café op TV in 't café": The Movie ;-)



P.S. Sommigen zullen al gemerkt hebben dat er nu ook een gastenboek aan de blog is toegevoegd. Tevens kan je via 'blogarithm' je mailadres achterlaten. Zo word je verwittigd telkens wanneer er een nieuw bericht op deze blog verschijnt. Zeker doen!

dinsdag 6 mei 2008

zevende boekentocht - de 'bijna-donk-tocht'

Bij onze zevende boekentocht leidde het warme weer ons richting Berlare en zijn donkmeer. Wat is er beter om zich te verfrissen dan wat koel water om naar te kijken en heerlijk gerstenat om te drinken? ;-)


Van Aalst zijnde besloten we om eerst de omgeving van Berlare te doen en te beginnen bij 'T Veerhuis. Enkele problemen met ons Global Pub System (GPS) zorgden voor wat vertraging zodat we uiteindelijk niet veel tijd over hadden.
















Toch hadden we de tijd om nog te genieten van een lekkere Hoegaarden Grand Cru en een tweede (gratis) Leffe van 't vat.

(op de foto's: mede boekerijder Johan en mijn vrouw Joke in de verte aan 't veer + ikzelf en mede boekerijder Johan op terras van 'T Veerhuis)


Vandaar op weg naar het donkmeer passeerden we het cultuurcafé. Wat eerdere (negatieve) ervaringen met cafébaas Kevin deden ons nog twijfelen. Desalniettemin besloten we om toch eens binnen te springen.

(op de foto: mijn vrouw Joke en mede boekerijder Johan aan het cultuurcafé)

Bij een Orval ambassadeur was de eerste keuze vlug gemaakt: een 2 jaar oude Orval. Thuis hebben we zoveel geduld niet, dus moeten we er op café van profiteren ;-).












De tweede gratis consumptie was het 'bier van de maand': op dit moment 'Brugse Zot'. Iets te zurig naar mijn smaak en een wat rare (vooral bittere) afdronk.

(op de foto: mijn vrouw Joke en ikzelf op het terras van het cultuurcafé)













( op de foto: mede boekerijder Johan dromend van zijn volgende stempel aan het donkmeer)










Het was ondertussen al tegen etenstijd en mijn schoonouders hadden de barbeque al klaar staan. Geen donkmeer gezien dus deze keer; het zal misschien voor de achtse boekentocht en 21ste stempel zijn (als Frank zijn weersvoorspellingen blijven kloppen natuurlijk...).

vrijdag 2 mei 2008

zesde boekentocht - Geraardsbergen en omstreken

Op de dag van de arbeid beslisten we om van het regenweer te profiteren om weer wat cafeetjes te gaan bezoeken. De boekentocht begon in Lierde waar we De Kartuizer bezochten. Een gezellige cafébazin vertelde ons de hele geschiedenis van het Kartuizerklooster. Tegelijk slaagde mede boekerijder Johan erin om een 900-jaar oud mysterie op te lossen. Genietend van een Kartuizerbier Blond achterhaalde hij immers de reden waarom het altaar in Lierde niet naar het oosten gericht is (zoals bij alle kerken) maar naar het westen. Meer info bij de cafébazin van De Kartuizer ;-). (op de foto: Johan lost het eewenoude Kartuizermysterie op)


Vandaar ging het naar Geraardsbergen. Een betere plek om te genieten van een frisse pint kan men zich moeilijk voorstellen.

'T Hemelryck is immers bovenaan de beroemde muur gelegen. Het regenweer was wat aan het overwaaien. Onze gratis tweede Leffe van 't vat konden we dus op het terras degusteren.

(op de foto: op terras van 'T Hemelryck met onze Leffe)


Ondertussen was het familiefeest van mijn vrouw Joke naar zijn einde toegelopen en vermits dat in de buurt van Geraardsbergen doorging, besloten we af te spreken op de markt. Café Mart & Co is eigenlijk onderdeel van het socialistische volkshuis en dus waren we daar op het goeie moment. Tegelijk toonden ze op het VRT-nieuws een reportage van het café waar die dag iemand gelauwerd werd met zijn 80-jarige (!) partij-lidkaart. Nog niet veel meegemaakt dat we in een café zitten terwijl datzelfde café in het avondjournaal te zien is... ;-) (op de foto mijn vrouw en mede-boekerijder Johan)

We begonnen zo stilaan wat honger te krijgen en besloten iets te gaan eten. Jammer genoeg was 'T Fonteintje gesloten wegens communiefeest dus besloten we maar door te rijden naar Sint-Lievens-Houtem. In De Gouden Leeuw waren we met de vorige editie al geweest dus we wisten al dat het hier goed was/is. De negende van 't vat was dit keer een Barbar winterbok. En zelfs mijn vrouw, die nochtans geen boek bij had, kreeg haar koffie gratis. Sympathiek...

(op de foto: mede-boekerijder Johan aan den toog van De Gouden Leeuw met een weinig aan de verbeelding overlatend T-shirt ;-) )


Nu we toch in de buurt waren, konden we eens binnenspringen in De Pikardijn. Dit was veruit het meest gezellig ingerichte café van de dag. En ook de uitgebreide bierkaart kon ons wel verleiden. Gouden tip: als je het bier Bonnes Voeux van Brasserie Dupont op de kaart ziet staan: niet twijfelen. Het is misschien wat aan de prijzige kant maar het is meer dan de moeite waard.


(op de foto: mede-boekerijder Johan en ikzelf in De Pikardijn)




Het begon al tegen middernacht aan te lopen en onze chauffeur moest de volgende dag werken. We besloten dus moe maar voldaan met nu al 18 stempels huiswaarts te keren...

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)