Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

vrijdag 2 mei 2008

zesde boekentocht - Geraardsbergen en omstreken

Op de dag van de arbeid beslisten we om van het regenweer te profiteren om weer wat cafeetjes te gaan bezoeken. De boekentocht begon in Lierde waar we De Kartuizer bezochten. Een gezellige cafébazin vertelde ons de hele geschiedenis van het Kartuizerklooster. Tegelijk slaagde mede boekerijder Johan erin om een 900-jaar oud mysterie op te lossen. Genietend van een Kartuizerbier Blond achterhaalde hij immers de reden waarom het altaar in Lierde niet naar het oosten gericht is (zoals bij alle kerken) maar naar het westen. Meer info bij de cafébazin van De Kartuizer ;-). (op de foto: Johan lost het eewenoude Kartuizermysterie op)


Vandaar ging het naar Geraardsbergen. Een betere plek om te genieten van een frisse pint kan men zich moeilijk voorstellen.

'T Hemelryck is immers bovenaan de beroemde muur gelegen. Het regenweer was wat aan het overwaaien. Onze gratis tweede Leffe van 't vat konden we dus op het terras degusteren.

(op de foto: op terras van 'T Hemelryck met onze Leffe)


Ondertussen was het familiefeest van mijn vrouw Joke naar zijn einde toegelopen en vermits dat in de buurt van Geraardsbergen doorging, besloten we af te spreken op de markt. Café Mart & Co is eigenlijk onderdeel van het socialistische volkshuis en dus waren we daar op het goeie moment. Tegelijk toonden ze op het VRT-nieuws een reportage van het café waar die dag iemand gelauwerd werd met zijn 80-jarige (!) partij-lidkaart. Nog niet veel meegemaakt dat we in een café zitten terwijl datzelfde café in het avondjournaal te zien is... ;-) (op de foto mijn vrouw en mede-boekerijder Johan)

We begonnen zo stilaan wat honger te krijgen en besloten iets te gaan eten. Jammer genoeg was 'T Fonteintje gesloten wegens communiefeest dus besloten we maar door te rijden naar Sint-Lievens-Houtem. In De Gouden Leeuw waren we met de vorige editie al geweest dus we wisten al dat het hier goed was/is. De negende van 't vat was dit keer een Barbar winterbok. En zelfs mijn vrouw, die nochtans geen boek bij had, kreeg haar koffie gratis. Sympathiek...

(op de foto: mede-boekerijder Johan aan den toog van De Gouden Leeuw met een weinig aan de verbeelding overlatend T-shirt ;-) )


Nu we toch in de buurt waren, konden we eens binnenspringen in De Pikardijn. Dit was veruit het meest gezellig ingerichte café van de dag. En ook de uitgebreide bierkaart kon ons wel verleiden. Gouden tip: als je het bier Bonnes Voeux van Brasserie Dupont op de kaart ziet staan: niet twijfelen. Het is misschien wat aan de prijzige kant maar het is meer dan de moeite waard.


(op de foto: mede-boekerijder Johan en ikzelf in De Pikardijn)




Het begon al tegen middernacht aan te lopen en onze chauffeur moest de volgende dag werken. We besloten dus moe maar voldaan met nu al 18 stempels huiswaarts te keren...

1 opmerking:

boekrijder zei

en waar zijn de fotod van op "de muur" gebleven?

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)