Een beetje uitleg bij deze blog...

Lees, kijk en geniet...

maar let wel:

- als je iets wil te weten komen over onze laatste avonturen: begin dan van boven naar onder

- als je een leuk 'boekecafeetje' wil vinden in je buurt waar wij al geweest zijn: begin dan van onder naar boven

- meer info: is te vinden in de rechterkolom

- als je een cafébaas bent die een slechte recensie heeft gekregen: schrijf zelf een boek ;-)

Veel plezier!

maandag 12 mei 2008

achtste boekentocht - de Dendertocht

Was het nu het mooie weer of was het de kermis die er voor iets tussen zat, maar het begin van onze achtste boekentocht begon in mineur.

Op aanraden van mede boekerijder Johan besloten mijn vrouw Joke en ik een bezoekje te brengen aan café Buscemi in Ninove. Johan had ons immers verteld over het 'meest prachtige terras' dat hij ooit op café had gezien. Groot was dan ook onze teleurstelling toen we vernamen dat we het terras niet mochten betreden omwille van reservaties en Ninove kermis. We hebben dan maar ons obligaat 'witteken' en gratis tweede consumptie (een Barbar) gedronken bij het 'geboenkeboenk' van de autoscooters. Mijn vrouw Joke heeft wel nog een glimp mogen opvangen van het terras dat inderdaad, volgens haar eigen zeggen, schitterend is. Ook de vriendelijkheid van de cafébaas is het vermelden waard maar kon toch niet verhinderen dat we met een ietswat teleurgesteld gevoel naar het volgende café trokken.











(op de foto: mijn vrouw Joke met een teleurgesteld gezicht bij het geboenkeboenk van de autoscooters)


De Dender volgend richting Aalst kwamen we terecht in de Heeren van Liedekercke. Vermits mede boekerijder Johan hier maar enkele honderden meters vandaan woont, besloot hij om ons hier te vergezellen.

De Heeren hebben nauwelijks nog wat uitleg nodig. De uitbater is de eerste (en naar mijn weten enige) 'magna cum laude' Orval ambassadeur in Vlaanderen. Op de bierkaart etaleert hij dan ook een staaltje van zijn uitgebreide bierkennis.

Enig minpuntje: bestel geen eten als je elders afspraken hebt. Wij bestelden onze 'Orvaliflette' om 18u en kregen het pas op de tafel om 18u45... Peter Goossens zou voor minder een restaurant afkeuren. Bovendien was het van smaak nogal te zout... De gratis ('van den boek') aperitiefhapjes vielen dan weer wel in de smaak: een vers aspergesoepje met een toastje van tonijn.

(op de foto: mede boekerijder Johan die zijn tong verbrandt aan de hete Orvaliflette en ikzelf)

Gezien het lange wachten op het eten, moesten we ons haasten om op tijd thuis te zijn (bezoek en wijndegustatie om 19u...). Café De Vrede in Denderleeuw aan de Dender zal dus voor een volgende keer zijn...

Geen opmerkingen:

Waar zijn we al geweest? (in alfabetische volgorde - steden met hoofdletter zijn de tofste...)